بیان مسأله یا statement of the problem یکی از مهمترین قسمت های هر پژوهش است که در بخش طرح توجیهی (پروپوزال) و فصل اول گزارش پژوهش ارائه می گردد. ضرورت بیان مسأله به این جهت است که تا زمانی که مشکل و معضل مشخص نشود، نمی توان برای یک پژوهش اقدام نمود و اهداف و فرضیاتی را در نظر گرفت. به عبارت دیگر، در بیان مسأله پژوهشگر به معرفی دلیل انتخاب موضوع می­پردازد.

برای این منظور ابتدا باید وضع مطلوب موضوع خود را مطرح کند. مثلاً اگر هدف بررسی تأثیر متغیر A بر روی متغیر B است؛ ابتدا باید وضع مطلوب B تشریح شود و اینکه A اگر مطلوب باشد که تأثیری در B خواهد داشت. سپس، وضع موجود این دو برای جامعه مورد نظر (مثلاً اگر قلمرو مکانی پژوهش اداره برق منطقه ای استان یزد بوده است، درباره سازمان های دولتی) توصیف گردد.

نهایتاً، فاصله یا شکاف بین این دو به عنوان مسأله پژوهش مطرح می گردد و بیان مسأله با یک پاراگراف که پرسش اصلی پژوهش را مطرح می کند به پایان خواهد رسید.

بهتر است در تدوین این بخش، سه قسمت (وضع مطلوب، وضع موجود و شکاف) در پاراگرافهایی مجزا مطرح شود. لازم به ذکر است بیان تمامی این موارد تحت قالب یک متن واحد بوده و نیاز به عنوان گذاری مجزا نمی باشد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

چاپ مرکزی گل پونه PK Bobbie دانلود آهنگ قدیمی نور رسام سامره نوشت پیکاسو گرافیک نسیم آلفا 11